Caravanlife | Blijmakerij

Creavan

Als kind zat ik úren aan een stuk op mijn kamer te frutselen en te fröbelen. Van origami en papierfiligraan tot aan calligraferen. Met mijn handen creatief bezig zijn deed ik ontzettend graag.

Sterker nog, ik heb eindexamen gedaan in Handvaardigheid. Al was ik daar toch niet zo’n ster in haha. Ik geloof dat ik met een zesje ben geslaagd (wat mede kwam doordat de bijbehorende theoretische kunstgeschiedenis me echt geen zier interesseerde, zo saai en slaapverwekkend *gaap*).

In de loop van je leven ontdek je ineens dat je de dingen waar je vroeger zoveel plezier aan beleefde niet meer doet. Dat het langzaam is weggesijpeld, naar de achtergrond is geraakt.

Hoe kan dat toch?

Ik ben zeker nog wel creatief in de weer geweest, maar op een heel andere manier. Ik kan mijn crea-ei prima kwijt in webdesign en allerlei online creaties. Maar dat is allemaal digitaal.

Na een overpeinzing over het hoe en waarom, ben ik erachter gekomen waarom dit digitale knutselen mijn voorkeur blijkt te hebben: het hoeft niet in één keer goed te gaan en het kan niet faliekant mislukken. Ik kan namelijk oneindig blijven aanpassen, bijschaven en finetunen. En als het niets is, begin ik van vooraf aan en is er enkel tijd verloren en zal er geen concreet bewijs van mijn falen zijn.

Het leek me eerst vooral een voordeel, maar nu denk ik dat het tegelijkertijd ook een nadeel is. Ik verlies er volgens mij ook een stuk creatief denkvermogen mee, omdat ik minder vooruit hoef te denken. En waarschijnlijk is het ‘mislukken’ net zo leerzaam als het successtuk. Een ander nadeel is trouwens dat je ook kunt blijven hangen in dat finetunen, iets wat ik héél goed kan.

Maar goed, een leuke bijkomstigheid van mijn huidige levensstijl is dat ik sinds kort weer met mijn handen creatief bezig ben! Vooral handletteren, doodlen en dingetjes met verf (het is geen schilderen te noemen hihi).

Heerlijk om zo weer mijn oude passie op te pakken en te genieten van wat er onder mijn handen ontstaat. Waarbij imperfectie nu juist een pluspunt is omdat het een extra persoonlijke touch geeft – yes!

Ontwerp bordje

Eigengemaakt bordje: Home is where you park it

En laat dit alles nou toch supergoed van pas komen bij een project waar ik al maanden mee in mijn hoofd loop! Eindelijk heb ik een goed beeld van hoe het vorm gaat krijgen en krijg ik de energie om er mee verder te gaan.

En dus oefen ik met allerlei voor mij nieuwe technieken, materialen en hulpmiddelen (YouTube staat vól met leuke tutorials en inspiratie!).

Met nog een paar laatste voorbereidingen te treffen is het project bijna zover om het echt in de wereld te gaan zetten.

Dus nog even geduld, de onthulling volgt binnenkort :)

Een tipje van de sluier: het is een project waar je blij van wordt! En dat zijn naam eer aan doet…

Oeh spannend hè?!

Coming soon: een supertof project waar je blij van wordt!

 

Ondertussen knutsel ik met plezier verder en heb ik carafun in mijn creavan ;)

Met hart en ziel, Tamara

*UPDATE* De onthulling vind je hier :)

 

354 dagen
3137 km
Someren
Sharing is caring
Aanmelden
Ontvang een e-mail bij
guest
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Sylvia
Bezoeker
Sylvia
08-04-2018 10:03

Goedemorgen thamara,

Ben erg nieuwgierig geworden wat jij precies uitknutseld daar