Over Tamara

Wie ik precies ben kan ik je na 48 jaar nog altijd niet vertellen.

Wel heb ik vaak ideeën gehad over wie ik dacht te zijn, wie ik wilde zijn en vooral wie ik verwacht werd te zijn. Wat ik inmiddels besef is dat ik niet in ‘de meute‘ pas en dat ik graag buiten de lijntjes kleur. Het op mijn manier wil doen.

Met een grenzeloze gedachtestroom en soms een zwartgallige kijk op de wereld onderzoek ik steeds weer opnieuw hoe ik mij tot deze samenleving verhoud.

Iets met citroenen en limonade

In 2017 verkocht ik in eerste instantie noodgedwongen maar gaandeweg met genoegen mijn huis en had ik afscheid genomen van een eigen praktijk waar ik bijna 20 jaar zelfstandig werkte.

Mijn overgebleven spullen na een grote Marktplaatsverkoop sloeg ik op en ik kocht een caravan. Om mee rond te trekken door het land.

Drie weken klussen en knutselen en zij was gepimpt tot een gezellig reispaleis. Met dit knusse huisje op wielen ben ik nu voor onbepaalde tijd op avontuur.

Op weg naar het onbekende, zonder plan. Geen uitgestippelde route, ik zie wel waar het leven me brengt.

 

Out of my comfortzone

Sindsdien ben ik onderweg naar ontmoetingen, ervaringen en ontdekkingen. Het leven anders leven dan ik tot dan toe had gedaan.

Weg van comfort en de (schijn)veiligheid van een traditioneel huis.

Veelal zoek ik natuurkampeerterreinen of minicampings op, maar ik sta ook geregeld met mijn mobiele huisje bij een vriend of vriendin op het erf.

Ontdekkingstocht

Daarnaast is het ook een reis naar mezelf: wie ben ik zonder gangbaar huis, zonder vaste plek?

Hoe ga ik mijn weg daarin vinden? Letterlijk.

Welke kanten van mezelf zijn er hierdoor te ontdekken? En welke verborgen kwaliteiten en valkuilen? Wie ga ik ontmoeten? Welke lessen zijn er te leren? Welke laagjes laten zich afpellen?

Zo kan ik thuiskomen bij mezelf.

 

Auto-caravan-combinatie

Mijn oude leven

Ik heb bijna 20 jaar een eigen praktijk voor huidverzorging gehad en later kwam daar een online shop en een tweede praktijk voor o.a. klankwerk en massage bij.

Al deze activiteiten runde ik vanuit mijn eigen woning, wat ook maakte dat ik een heel klein wereldje had. Op een gegeven moment was de passie voor mijn werkzaamheden verdwenen en werkte ik vooral om het huis te kunnen betalen en had ik het huis om mijn praktijken te huisvesten.

Ik zat dus heerlijk vastgeroest.

Toen ik noodgedwongen mijn huis moest verkopen leek dat eerst een enorm drama, later bleek dat een welkome verlossing: door die spreekwoordelijke schop onder mijn kont kon ik deze keuze maken, iets wat ik blijkbaar niet uit eigen beweging kon.

 

Terugblik

Vegan on Wheels

Eén van mijn intenties in dit hele avontuur was om nieuwe interesses/kwaliteiten/talenten te ontdekken. Ongeveer een jaar na de start -echt veel eerder dan verwacht- heb ik mijn roeping gevonden. Een heftige, maar o zo nodige.

Sindsdien vaar ik een nieuwe koers en zet ik mij in voor de dieren in de industrie. Met voorlichtingsacties, blogs en een stappenplan voor vegans-to-be wil ik helpen de wereld plantaardig(er) te maken.

Daarnaast ben ik bestuurslid bij Animal Save Nederland en heb ik vele artikelen voor het vegan platform JOIN The Vegan Movement geschreven.

Het is niet de makkelijkste weg, maar het is echt een zielsmissie. Ik kan het niet niet doen.

Meer hierover vind je op mijn andere website: Vegan on Wheels.

Steentje

Al rondreizend probeer ik mijn steentje bij te dragen aan de wereld om mij heen.

Zo ben ik ook nog altijd in te huren voor het geven van Klankbelevingen op locatie (bijv. bij een yogacentrum) en hou ik me bezig met webdesignprojecten.

Met enige (on)regelmaat verschijnt er een schrijfsel van mijn hand over mijn belevenissen en gedachtespinsels: Zwerfmail. Lees ze op mijn blog of ontvang ze vanaf nu gezellig in je inbox :)

Benieuwd naar mijn bevindingen over dit avontuurlijke leven tot nu toe? Check de halfjaarlijkse terugblikken:
Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4

Vanaf deel 5 zijn het jaarlijkse terugblikken.

Dit is in alle opzichten de meest bijzondere reis van mijn leven!

Met hart en ziel,
Tamara

P.S. Heb of weet je een tijdelijk plekje voor mij om te verblijven? Laat het me weten!

 

Tamara (foto)

Een nutteloos weetje over mij

Ik ben een vat vol tegenstellingen:

  • Zo hou ik niet van verandering, maar heb ik een hekel aan routine.
  • Soms heb ik totaal geen focus, op het chaotische af, maar ik schiet ook geregeld in een hyperfocus en dan dender ik maar door (= niet eten, slapen, naar het toilet gaan etc.)
  • Op sommige gebieden heb ik echt een engelengeduld (bijv. met friemelwerkjes) en tegelijkertijd ben ik zo ongeduldig als wat zodra er een leuk idee in mijn hoofd popt.
  • Ik heb het nodig om veel alleen te zijn, maar ik verlang ook naar meer contact met anderen.
  • Ik ben best handig op het gebied van klussen enzo en tegelijk ben ik superklunzig en laat ik vaak dingen uit mijn handen vallen (voor zover ik het niet al omgestoten heb).

Nog 41 onzinnige weetjes lees je in dit blog.

 

Af en toe een schrijfsel met mijn belevenissen ontvangen?