Every story has an end, but in life every end is a new beginning
Hart & Ziel

Nieuwe start 2.0

En dan ineens sta ik noodgedwongen aan de vooravond van een nieuw leven.

Een leven dat misschien stiekem al een tijdje geleefd wil worden. Een leven dat mij in beweging brengt. In ontwikkeling. Maar ook in verwarring, in ontroering. En vooral in onzekerheid.

Een nieuwe start waar alles mogelijk is, met meer vrijheid dan ik aan kan. En wat zo ontzettend haaks staat op mijn leven nu.

Met een toekomst die mij uitdaagt, mij prikkelt. Mij dwingt tot keuzes maken, iets waar ik zo ontzettend niet goed in ben.

Toen ik een jaar of 4 geleden alleen kwam te wonen, bleef mijn ex-man mede-eigenaar van het huis omdat ik hier mijn praktijk voor huidverzorging heb. Destijds de beste oplossing voor beide partijen.

Inmiddels hebben we ieder weer een eigen leven opgebouwd en heeft hij aangegeven dat hij zich wil losmaken van het huis. Na tevergeefs alle mogelijkheden te hebben bekeken om de hypotheek op mijn naam te zetten, blijft er maar één optie over: het huis verkopen.

Daarmee ga ik niet alleen mijn thuis kwijtraken, maar ook mijn praktijk. En die prachtige Lijf Hart & Ziel tempel. Zo’n mooie ruimtes als ik hier heb kan ik nooit meer creëren en een bedrijfsruimte huren kost per saldo meer dan nu. En dus zal ik naast nieuwe woonruimte, ook nieuw werk moeten vinden.

Al met al een ingrijpend geheel dat veel, heel veel impact heeft.

Gelukkig heb ik al een tijdje aan het idee kunnen wennen en zie ik nu ook de leuke kanten met vooral veel mogelijkheden.

Waar deuren dicht gaan, gaan er ook weer deuren open. Er ligt werkelijk een compleet nieuw leven voor mij in het verschiet.

Eng en spannend. En tegelijkertijd ook heel welkom.

Na 19 jaar huidverzorging is het misschien ook wel tijd om mijn andere kwaliteiten meer te gaan ontwikkelen en om mijn kennis en passies elders in te zetten. Om meer van de wereld te gaan zien en proeven.

Een eerste wens die opborrelde is een yoga opleiding te gaan doen. Daarnaast voel ik de drang om rond te trekken en op verschillende plaatsen in het land samen te werken. En mijn Klankbelevingen verder te verspreiden. Al dan niet in gezelschap van mijn paarse caravan ;)

Ik heb nl. een beetje een kip en ei kwestie: om ergens een huis te kunnen huren, zal ik eerst inkomen moeten hebben. En om werk te vinden, zal ik eerst moeten bepalen waar ik wil gaan wonen.

En dus ga ik eerst maar eens mijn vleugels uitslaan om op mijn gemak te bepalen waar ik wil gaan neerstrijken.

Ik ontvang mijn nieuwe toekomst met open armen, afgewisseld met buien van onzekerheid en weemoed.

Ik ga in ieder geval een bijzondere reis maken. Een reis door mezelf. Door het land der onbegrensde mogelijkheden. Door mijn eigen ontwikkeling. En misschien wel kriskras door Nederland.

Reis je met me mee? :)

Met hart en ziel, Tamara

Sharing is caring
Aanmelden
Ontvang een e-mail bij
guest
16 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
peter
Bezoeker
peter
22-05-2016 11:08

Pfff…dat is nog al een verandering,ik wens jou onwijs veel geluk en vrede in je nieuwe toekomst!! X

Freddy van Eerd
Bezoeker
Freddy van Eerd
22-05-2016 12:16

Heftig Tamara! Maar zoals je zelf al schrijft waar deuren sluiten gaan andere deuren open! Ik wens je veel wijsheid, plezier en kracht toe in dit nieuwe hoofdstuk van je leven!!

Marion
Bezoeker
Marion
22-05-2016 12:33

Ik reis graag met je mee, in mn hart en mn gedachten! Ik wens je prachtige kansen toe die je alleen op t juiste moment hoeft te pakken omdat ze voor t grijpen liggen. Je moet ze zien en DAT gaat je lukken! Ik ben er van overtuigd! De onzekerheid zou je moeten kunnen parkeren en dan vol het diepe in duiken! Ik zou zeggen probeer het eerst voetje voor voetje en dan ben je zeker klaar om op een goed moment die duik te nemen!!

Klazien
Bezoeker
Klazien
22-05-2016 13:14

aaaah moooi lieve Tamara!!! Wat dapper wat moedig! Wat ben ik Dankbaar voor je onzekerheid en dat je die durft te tonen……………………………………………. Ik wens jouw hele mooie bijzondere ontmoetingen en leerprocessen en dat je maar ergens neer mag strijken waar jouw hart heel blij van wordt. Heel veel liefde en kracht en moed voor de onzekere tijden gewenst en daarnaast super veel plezier want jij gaat hartstikke mooie dingen beleven.. Blijf zo mooi open <3

Frans
Bezoeker
Frans
22-05-2016 14:01

Wat een mooie focus. Er is gewoon geen alternatief.

Mike van Raaij
Bezoeker
Mike van Raaij
22-05-2016 14:26

Hoi Tamara, Moedig dat je dit deelt. Daar waar een tijdperk ophoudt onstaat een nieuw tijdperk. Zo werd het einde van het stenen tijdperk niet veroorzaakt doordat de stenen op waren….. Zie wat er sinds die tijd allemaal mogelijk is gebleken. Mogelijkheden kun je creëren door ze zelf te verzinnen en er open voor te staan. Dat gaat jou zeker lukken. Afgelopen week was ik op zeilvakantie in een baai in Turkije. 13 jaar geleden was het daar heel primitief en Spartaans. Door de jaren heen werd het mooier en luxer zonder dat de sfeer achteruit ging. Met niets begonnen… Lees meer »

Marlene Timmer
Bezoeker
Marlene Timmer
22-05-2016 14:52

Wat een dapper en ontroerend bericht, ik lees en voel de kracht die je hebt om het nieuwe te omarmen en je vleugels uit te slaan. En ook de angst en onzekerheid om je veilige nest te moeten verlaten als een klein vogeltje dat vol vertrouwen zijn vleugels uitslaat en niet weet waar naar toe. Maar hij doet het en jij ook, je kan het! Vertrouw op je innerlijke bron, je kracht en creativiteit. En als je eens wilt neerstrijken aan de kust je bent welkom. Harte groet dappere vrouw.

Corinne te Brake
Bezoeker
Corinne te Brake
22-05-2016 16:18

Zeker reis ik mee op jouw ontdekkingstocht. Ik zie je rondreizen en zoveel nieuwe ontspannen ontmoetingen hebben. Wanneer je richting Arnhem komt, neem maar contact op. Liefs Corinne X