Lief voor je lijf

 • Ochtendritueel
  Lief voor je lijf

  Eenvoudige rituelen om je dag mee te beginnen

  Iedereen heeft een eigen ochtendritueel. Bewust of onbewust. Jij ook. Een ochtendritueel is voor de één slechts het hoognodige doen zoals aankleden en tandenpoetsen, voor de ander is het een heel schema met tijdblokken voor persoonlijke verzorging, ontbijten, mediteren, sporten, lezen en een zelfgemaakte smoothie drinken. Voor de meesten zal het iets daar tussenin zijn. Maar voor alle vormen geldt dat het over het algemeen in een bepaalde routine wordt uitgevoerd. Een mens is tenslotte een gewoontedier. De dag beginnen is niet voor iedereen even leuk (waaronder mezelf ;) ). Dit hangt af van: je woonsituatie (alleen of met anderen) je slaappatroon of je een ochtend- of avondmens bent je…

 • Lief voor je lijf

  De fijne kant van moontime

  We maken er vaak grapjes over, maar een vrouw in haar moontime doorloopt op dat moment een bijzonder proces, dat over het algemeen wordt onderschat. Ook door mij. Ik dender vaak maar door op die paar dagen van de maand die ik eigenlijk teruggetrokken en in overgave zou moeten doorbrengen. Maar in onze huidige maatschappij is daar geen oog meer voor, laat staan dat vrouwen de tijd nemen om hun lichaam de ruimte te geven voor haar natuurlijke reinigingsritueel. Dit ondervond ik onlangs heel sterk toen ik me had opgegeven voor een zweethut, wat ik al jaar en dag regelmatig doe, maar nét de dag ervoor even heel erg vrouw…

 • Bad
  Lief voor je lijf

  BLISS Bath

  Ken je dat? Dat je er dingen zijn waarvan je weet dat je het fijn vindt en/of dat het goed voor je is en dat je het dan toch niet doet? Ik in elk geval wel. Zo heb ik al mijn hele leven een bad tot mijn beschikking. En een lekker bad nemen is niet bepaald een straf, toch? Maar ik doe het zelden. Een enkele keer in de winter als ik moe ben en het koud heb. Maar daar houdt het dan wel bij op. Twee weken terug las ik een blog over een ontgiftend BLISS Bath met de volgende weldadige ingrediënten: Baking soda (250 gr) Lavender oil (10…

 • Lief voor je lijf

  Lief voor m’n lijf

  Eigenlijk hè, eigenlijk ben ik best wel een beetje onaardig. Ja en bot. En ondankbaar ook. Mijn lijf heeft het soms zwaar te verduren met mij. Ik heb zo’n beetje overal wel commentaar op namelijk. Dat is puur mentaal, fysiek zorg ik wel heel goed voor haar: ik voed haar al jaren met vegetarisch en waar mogelijk biologisch eten, medicijnen geef ik haar zelden en ik vertrouw op haar kundigheid, waarbij ik probeer haar signalen op te pikken en waar nodig erop te reageren. Maar op mentaal gebied ben ik een zware criticus: ik heb wel 100 op- en aanmerkingen, het is nooit goed genoeg. Verstandelijk weet ik dat niemand…