Vegan activist on the road
Hart & Ziel | Eten met geweten

Een nieuwe koers – deel 2

Deel 2 dus. Dat betekent dat er ook een deel 1 is :) Die lees je hier.

Daarin schrijf ik o.a. dat ik me sinds kort inzet voor de dieren in de vee-industrie via voorlichtingsacties op straat en dat ik gastblogger ben geworden voor Seeds – Enjoy the Vegan Movement. Mijn tweede blog daarvoor is trouwens vorige week verschenen!

Intussen heb ik niet stilgezeten en heb ik allerlei ideetjes uitgewerkt. Zo heb ik twee activiteiten bedacht om anderen ondersteuning te bieden bij hun stap naar een plantaardig(er) leven:

#1: Je kunt mij als een soort buddy inschakelen

Als buddy help ik je op weg richting een vegan lifestyle door bijv. een keer samen boodschappen te doen en/of een lekkere plantaardige maaltijd te bereiden. Ik heb talloze tips hoe je zo’n beetje al je favoriete gerechten kunt veganizen en ik heb veel kennis opgedaan over voedingsstoffen en gezondheidsaspecten, waarmee ik ook je (online) vraagbaak ben.

Dus wil je graag (vaker) plantaardig gaan eten, maar heb je geen idee waar te beginnen? Of vraag je je af hoe je dan in hemelsnaam nog fatsoenlijk boodschappen kunt doen? Ik bied je de helpende hand! Ik kom gewoon naar je toe en we maken er samen een leerzame en smakelijke middag of avond van.

Vegan buddy: samen boodschappen doen of een plantaardige maaltijd bereiden

#2: Organiseer met mij een vegan proeverij (dat rijmt!)

Kun je eigenlijk wel lekker eten met een plantaardig voedingspatroon? Wat blijft er nog over? Zijn al die vervangers wel lekker?

Allemaal vragen die ik graag laat beantwoorden door je smaakpapillen :) Een proeverij is een ideale manier om kennis te maken met allerlei plantaardige hapjes, gerechten en vervangers. Er bestaan nog zoveel vooroordelen over veganistisch eten (ieks, dat woord alleen al!), dat het hoog tijd is om daar verandering in aan te brengen.

Ik kom gewoon bij je thuis. Nodig je familie of vrienden uit en we gaan lekker proeven: met een groepje tot circa 6 personen in een ongedwongen sfeer samen de plantaardige keuken verkennen.

Zowel als buddy als voor de proeverij is mijn hulp qua uren kosteloos, ik vraag enkel een onkostenvergoeding (boodschappen en reiskosten) en schuif natuurlijk graag aan om lekker mee te smullen :) En verder kun je op vrijwillige donatiebasis mij nog ondersteunen als je dat zou willen. Op deze manier is het voor iedereen lekker betaalbaar.

Vegan proeverij: maak kennis met de plantaardige keuken en help vooroordelen de wereld uit

Zielsmissie

Na het verwerken van alle nieuwe schokkende beelden en feiten uit de vee-industrie de afgelopen maanden (en bijbehorende heftige emoties) heb ik nu enigszins mijn draai gevonden. Al blijft het intense gevoel wel. Er is zo ont-zet-tend veel mis in deze industrie, een industrie die niet te handhaven is. Daarbij vindt veel plaats achter gesloten deuren, wat nodig aan het licht gebracht moet worden.

Ik kan vanuit mijn diepste overtuiging zeggen dat als iedereen wist wat ik weet (wat nog lang niet alles is), 90% acuut veganist zou worden. Echt waar. Aan eenieder die bereid is de waarheid onder ogen te komen zou ik zeggen kijk de splinternieuwe documentaire Dominion op YouTube en luister wat je hart je vertelt. Dan weet je waarom ik doe wat ik doe. Sterker nog, móet doen. Dit is mijn zielsmissie, mijn roeping.

Ik doe dit allemaal als vrijwilliger. En dat boeit me totaal niet. Het kost me bakken met geld om naar alle acties te reizen (zelfs met kortingskaart van de NS). Maar ik kan niet anders. Ik moet dit doen. Ik kan niet achterover leunen en toekijken. Een toewijding als deze heb ik niet eerder in mijn leven gekend. Het is niet de leukste missie, maar zo ontzettend hard nodig.

Mocht je mijn inzet toejuichen en me willen supporten, bestel dan mijn ZwerfPost of doe een donatie (bij 5 euro of hoger ontvang je bovendien één van de ZwerfPost-meditaties cadeau, daarmee hoop ik ook jouw leven een klein beetje te verrijken ).

En last but not least, om al deze activiteiten in de wereld te zetten heb ik een nieuwe website gemaakt: www.veganonwheels.nl. Leek me wel een toepasselijke naam. Daar verzamel ik ook de blogs voor Seeds én binnenkort verschijnen daar door mij getekende comics met een knipoog naar mijn belevenissen rondom vegan activisme. Zo houden we de boel ook nog een beetje luchtig :)

Met hart en ziel, Tamara

562 dagen
4921 km
Tiel
Sharing is caring

Verwante schrijfsels

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments