Geocachen - logrol
Blijmakerij

Geo watte?

Struinend door torenhoge brandnetels, glibberend door spekgladde slootjes en sluipend door het kreupelhout waren onlangs enkele ingrediënten van een weekendje weg.

Niet zomaar een wandeling door een prachtig natuurgebied.

Nee, al geocachend.

Watte?

Geocachen.

Dat is een soort schatzoeken in de natuur :)

Sinds een paar maanden is dit een nieuwe -en erg verslavende!- hobby van me.

Wereldwijd zijn er al ruim 2,5 miljoen caches verstopt en online geregistreerd. Je kunt het dus vrijwel overal doen en dat maakt het ook zo verslavend.

Ben je even ergens een hapje wezen eten of bij familie op bezoek, dan is het erg verleidelijk om even op je telefoon de omgeving te checken voor een leuke cache.

Het principe is eenvoudig: aan de hand van de gegeven GPS-coördinaten en een hint ga je op zoek naar iets als bijv. een vogelhuisje of ander onopvallend voorwerp dat ergens in de natuur is geplaatst. Dat kan in een struik in het plaatselijke park zijn, maar ook in/onder/aan een boom ergens in het bos.

Hierin vind je dan een logboekje waar je je naam in kan schrijven.

Nietsvermoedende passanten kunnen je soms wel een beetje raar aankijken als je zo onopvallend mogelijk doch verdacht in de bosjes rondsnuffelt ;)

Verder zijn er ook de zgn. multi-caches, waarbij je op het eerste punt een aanwijzing krijgt om het volgende punt te vinden.

Zo kun je een hele wandelroute krijgen waarbij de laatste vindplaats het logboekje bevat.

Soms door de mooiste gebieden en soms ook zo dicht bij huis; je komt ineens op bijzondere plaatsen waarvan je het bestaan niet wist. Erg leuk!

Het kan ook zijn dat je eerst een puzzel moet oplossen om de coördinaten te ontdekken, dus mentaal ook een leuke uitdaging, zeker omdat er soms ontzettende breinbrekers tussen zitten.

Ik hou daar wel van.

Er is voor ieder wat wils, iedereen kan meedoen en iedereen kan caches maken en verstoppen. Kinderen zijn er ook dol op!

Zelf wil ik binnenkort ook een (multi)cache bedenken en uitzetten, lijkt me ontzettend leuk om te doen.

Mocht je nieuwsgierigheid gewekt zijn en meer willen weten: check www.geocaching.com.

Maar wees gewaarschuwd, het is echt verslavend!

Met hart en ziel, Tamara

Sharing is caring
Aanmelden
Ontvang een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments