Bucket List
Blijmakerij

Een lijstje vol dromen en doelen

Nu met mijn nieuwe, 180-graden-de-andere-kant-op leven in aantocht ben ik gaan nadenken wat ik allemaal nog zou willen doen in mijn leven.

Lekker fantaseren over dingen die me leuk lijken te doen of te kunnen. Dingen waar ik energie van krijg. Dingen waar ik blij van word. Dingen die me vreugde en plezier geven.

Je kent vast die film wel -The Bucket List- met Jack Nicholson en Morgan Freeman, die als 2 terminaal zieken ineens hun lijstje met wensen en dromen versneld gaan afwerken.

Waarom wachten tot we de dood in de ogen kijken? Wie wil er niet meer fun en voldoening in zijn leven?

En dus heb ik mijn eigen bucket list gemaakt. Het is fijn die dingen vast te leggen, zodat ze niet gewoon zomaar ergens in mijn hoofd blijven rondslingeren.

Mijn lijst tot dusver:

 1. Ik zou wel willen leren zingen.
  Mijn stem durven te laten horen. En met durven bedoel ik dat ik vind dat mijn stem mooi genoeg is om aan anderen te laten horen, zodat het van toegevoegde waarde is. Het lijkt me heerlijk om mijn Klankbelevingen te kunnen verrijken met het gebruiken van mijn stem.
 2. Een andere wens is om regelmatig acroyoga te gaan doen.
  Als je niet weet wat dat is, check hier een geweldig filmpje. Kort gezegd is het een soort acrobatische yoga die met z’n tweeën (of meer) doet. Ik heb al een paar basisworkshops gedaan en vind het zo gaaf! Wil dat nog véél meer gaan doen!

  Tamara vliegend tijdens acroyoga

 3. Just voor fun wil ik hoop-dancing leren -zeg maar het moderne hoelahoepen :) – en de handstand kunnen zonder hulp(middelen).
 4. Ik wil dolgraag een yoga opleiding gaan doen.
  Ik ben al een aantal jaar geïnteresseerd in yoga als vorm van lichaamsbeweging en inmiddels ook als levensstijl. Zoekende naar een geschikte opleiding kwam ik een mooie, internationale docententraining in Zweden tegen. In een prachtige, inspirerende omgeving. En waarom zou ik het eigenlijk niet buiten Nederland zoeken? Daarbij stond het bezoeken van Zweden ook al min of meer op mijn lijstje, dus nu sla ik gelijk twee vliegen in één klap ;)
 5. Verder zou ik in vervolg op mijn theatersport-belevenissen willen optreden met een gezelschap. Lekker spelen en mijn creatieve kant de vrije loop laten. Heerlijk!
 6. Hoewel ik helemaal niet zo’n reislustig persoon ben, wil ik graag nog een keer naar Plitvice.
  Een prachtig natuurpark in Kroatië met de meest(e) magische watervallen. Ik ben hier als kind van een jaar of 9 al eens geweest en zou dat graag met volwassen ogen nogmaals willen bekijken: ik kan nu veel meer genieten van natuurschoon dan toen.

  Magische watervallen in Plitvice - Kroatië

 7. En tot slot heb ik voor de toekomst een wens om gezamenlijk te wonen.
  In een fijne woongroep waarin ieder zijn eigen plek heeft, maar er wel gemeenschappelijke ruimtes zijn en er samen geleefd en gewerkt kan worden. Met duurzaam en gezond leven in het middelpunt.

  *update*

 8. Ik wil zelf geocaches gaan maken en verstoppen.
  Geocaching is een soort schatzoeken in de natuur. Eerder heb ik er al een blog over geschreven. Súperleuke hobby!
 9. Er zijn nog wel wat mooie steden die ik wil bezoeken, zoals Barcelona en Wenen en ook wil ik nog een keer naar het hippie-eiland Ibiza. Dat schijnt ook echt een yogaparadijs te zijn.

Dit is mijn lijstje voor dit moment. Nooit af en nooit volledig. En dat kan natuurlijk ook niet, want ik ben volgend jaar alweer een ander persoon. Met andere hartewensen en andere dromen.

Denk jij wel eens na over je wensen en verlangens? En schrijf je ze ook op? Laat gerust in een reactie hieronder weten wat er op jouw bucket list staat. Wie weet inspireer je er anderen mee :)

Met hart en ziel, Tamara

Sharing is caring
Aanmelden
Ontvang een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments