Mijn nieuwe reispaleis!
Caravanlife | Blijmakerij

Mijn nieuwe reispaleis!

Mijn plannen kunnen weer uit de koelkast worden gehaald!

Na héél lang zoeken en tig caravans te hebben bekeken heb ik eindelijk mijn nieuwe huisje gevonden: een superschattige Adria uit 1985, nog helemaal origineel (lees: met veel bruin) en in ontzettend goede staat!

Met alles wat ik zocht: 2 zitjes (voor een vast bed en een zitplek), een toiletruimte met wastafeltje en lekker compact (3,5 meter lengte opbouw, totaal 4,9 meter).

Van binnen is ze haast als nieuw: er zit geen krasje op de vloer, de kussens zien eruit alsof ze nooit zijn gebruikt en de gebruikerssporen zijn op 1 hand te tellen. En dat voor een caravan van 32 jaar oud!

Inmiddels is dat al anders haha. Want met mijn klunzigheid had ik binnen 5 minuten na aankoop al 3 dingen beschadigd. Alleen maar door er in rond te lopen en een beetje rond te neuzen… Oepsie!

Het pimpen heeft overigens wel plaatsgemaakt voor een complete make-over, want zoals gezegd is er veel oubolligheid.

En dus heb ik al flink geschilderd, behangen en beplakt. 3 lagen verf moesten erop om de boel te dekken. En al is de caravan van klein formaat, er zitten stiekem veel oppervlakken in, dus dat heeft behoorlijk wat tijd gekost.

Kostbare tijd.

Want de zomer staat voor de deur en ik wil onderhand wel een keer op pad. Straks is het mooie weer voorbij en heb ik nog geen dag gekampeerd!

Maar ik moet weer zo’n pietlut zijn die alles tot in detail wil opknappen en dus voel ik me heerlijk opgejaagd terwijl ik me op deze megaklus stort.

Zo wil ik nu nog een nieuw vloertje leggen en een extra wandplank maken voor meer bergruimte. De blauwe band op de buitenkant krijgt een likje verf en ik wil er toepasselijke belettering op aanbrengen om er een echte Lijf Hart & Ziel caravan van te maken. Verder moeten natuurlijk nog alle deurtjes, gordijnen en accessoires weer worden teruggehangen en wil ik nog een lamp vervangen.

Best een hoop werk nog dus!

En naast het opknappen wil ik de boel natuurlijk ook gezellig aankleden: met veel roze en bloemetjes wordt dit echt een meisjescaravan :)

Benieuwd naar het resultaat? Hier een tipje van de sluier (of nodig me tijdens mijn rondreis uit voor een kort verblijf en je kunt het eindresultaat live bewonderen ;) ).

Foto: Opknapperij deel 1 - aan de pimp

Foto: Opknapperij deel 2 - roze frutsels en franjes

Foto: Opknapperij deel 3 - plakken plakken plakken

Foto: Opknapperij deel 4 - lekker veel bloemies!

 

 

En hier wat voor-foto’s:

Voor-foto 1: de grote zit met keukentje

Voor-foto 2: bovenkastjes boven grote zit / keukentje

Voor-foto 3: 2e zitje

Voor-foto 4: toiletruimte met wastafeltje

 

Zoals je ziet veel bruin ;) Maar de toiletruimte is met de bloemetjes al in mijn stijl :)

Nog even een paar dagen flink aan de klus en dan de boel schoonmaken en volladen. De caravan heeft intussen al het nodige onderhoud gehad, dus het zal nu hopelijk niet lang meer duren.

Hoewel, het gaat niet allemaal van een leien dakje en er zitten wat dingen tegen die helaas opnieuw moeten. Geduldig ploeter ik verder, op weg naar mijn leven in vrijheid.

*Update* Bekijk hier een fotoverslag van de hele pimpelarij en hier een videotour.

Met hart en ziel, Tamara

Sharing is caring

Verwante schrijfsels

guest
4 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Anouk
Bezoeker
Anouk
09-06-2017 20:22

Je bent van harte welkom in mijn groene paradijs! Lijkt me heerlijk een paar dagen samen te zijn! Liefs

peter van eck
Bezoeker
peter van eck
10-06-2017 08:56

laat je mooie reis maar beginnen!
Zelf ben ik van een andere reis terug ..18 dagen ziekenhuis 3 bypass later nu weer stapje voor stapje terug in het het leven.. voelde de eerste dag uit het ziekenhuis alsof ik vrijheid terug kreeg.
Ben heel emotioneel geweest maar nu op de terug weg!
Lieve Tamara ik wens jou nogmaals al het geluk van de wereld en vooral in Liefde en Vrede met jezelf! Dikke knuffel..Liefs van je oud mede cursist! Peter