Mijn inspiratie

Mijn eigen inspiratie

Op mijn telefoon staat een app voor notities. In die notities knal ik alles neer wat ik wil onthouden: van boodschappenlijstjes tot de sterkte van mijn lenzen en van allerlei ideeën tot recepten en natuurlijk to-do’s.

Eén van die notities is een reminder met dingen waar ik blij van word. Want ja, dat vergeet ik soms wel eens. Dan kan ik uren, zoniet dagen, ronddwalen in negatieve gedachten en -hoe verrassend- uitstelgedrag. Ik kom dan blijkbaar niet zelfstandig op het idee om iets te gaan doen wat me vreugde geeft of op z’n minst helpt te ontspannen.

Een blik op dit lijstje stemt me acuut relaxter, kun je nagaan dat iets ervan uitvoeren direct stressverminderend werkt. Het zijn stuk voor stuk dingen waardoor ik me goed voel en beter voor mezelf zorg.

“Maar wat staat er op dat lijstje dan?”, vraag je je natuurlijk af. Deze Inspiratiemail zou geen echte inspiratiemail zijn als ik dat niet zou delen natuurlijk. Want -in tegenstelling tot twee maanden terug- hoe toepasselijk wil je het hebben: mijn eigen inspiratie in mijn eigen Inspiratiemail :)

En dan ook nog in de vorm van een lijstje. Ik zeg, één groot feest.

Dus, here we go!

1. Bouwsels

Kunstwerkjes in de natuur

Bouwsels noem ik de torentjes van gestapelde stenen die ik zo af en toe in de natuur achterlaat. Als ik in een bos loop probeer ik er altijd wel ergens eentje te maken. Een enkele keer ook op een kampeerterrein.

Heel mindful om te doen en het geeft mij veel voldoening. Eerder schreef ik er al dit blog over.

Bouwsels in de natuur (foto)

2. Hoepelen

Dancing with a hoop

Hoepelen is leuk! En bovendien goed voor je lijf. Een lekker muziekje aan en hop, dansen maar.

Ik heb een opvouwbaar exemplaar: wel zo handig om mee te nemen, zowel in mijn caravan als ergens mee naar toe. Binnen hoepelen is logischerwijs geen optie, dus dit is wel echt een zomerse activiteit.

hoopdancing

 

3. Handstand

Ik raak er ondersteboven van

Het is eigenlijk nog vooral oefenen, want ik ben er niet zo goed in. Ik vind het best zwaar en intens. Maar het is wel heel leuk om te doen en om te merken dat het steeds wat beter gaat.

Ook dit is over het algemeen een mooi-weer-bezigheid, want het moge voor zich spreken dat dit niet in mijn caravan kan. Er staat dan ook al menig vuile hakafdruk op de buitenzijde van mijn zwerfhuisje.

4. Shaktimat

Auw!

Een passieve vorm van ontspanning vind ik op mijn shaktimat. Een wat? Een shak-ti-mat. Dat is een stoffen matje met tientallen kunststof schijfjes met daarop scherpe puntjes. Dit is zeg maar het equivalent van een spijkerbed, maar dan in een modern jasje.

Als je erop gaat liggen prikken de puntjes in je blote huid wat in eerste instantie flink zeer doet. Daarna treedt ontspanning op omdat je lijf pijnstillende hormonen aanmaakt, die een helende werking hebben. Dit helpt mij erg goed bij gespannen nek- en rugspieren. Ook in een gevalletje hoofdpijn geeft een kwartiertje shaktimatten direct verlichting.

Shaktimat

5. Geocachen

Zoeken en vinden

Een soort googlen dus, maar dan in de natuur ;)

Geocachen is schatzoeken met je GPS: aan de hand van coördinaten en een hint ga je op zoek naar iets onopvallends zoals een vogelhuisje of een verstopt kokertje dat ergens in een bos, park of andere openbare omgeving is geplaatst. Hierin vind je een logboekje waar je je naam in kan schrijven. Wereldwijd liggen er miljoenen caches verstopt, dus je kunt het doen waar je ook bent.

Ook hierover heb ik al eerder een blog geschreven. Check www.geocaching.com om zelf mee te doen.

Geocachen - logrol

 

6. Meditatie

Monkey mind

“You should sit in meditation for 20 minutes a day, unless you’re too busy – then you should sit for an hour” las ik ooit ergens. Een waarheid als een koe. En toch doe ik het veel te weinig.

Hoewel, meditatie kent vele vormen. Zo eindig ik steeds vaker mijn dag met het luisteren naar speciale muziek, zoals 432 Hz muziek dat helend werkt omdat die toon nauw verbonden is met de natuur, de planeetbanen, het universum en zelfs met wiskunde. Ook klassieke muziek is hiermee gecomponeerd. Het is de toon van het hart (wat dan weer mooi resoneert met Hertz, fonetisch gelijk aan het Duitse woord voor hart).

Onlangs heb ik het mediteren weer wat opgepakt aan de hand van een interessante en tevens komische video. “Do not try to meditate. Do not even try to relax.” Een beetje het roze-olifant-effect, want wat me eerst niet lukt, doe ik dan instantly. I love it :)

7. Doodlen, handletteren & waterverven

Crea bea

Kleine tekeningetjes maken vind ik erg leuk om te doen, ook al heb ik totaal geen tekentalent. In combinatie met waterverf wordt het trouwens nog gezelliger. En met wat online lesjes handletteren heb ik ineens een set leuke tools in handen voor een creatieve bui. Ook hier is het veel oefenen en gewoon maar wat proberen. Cactusjes zijn mijn favoriet :)

Deze creatieve kant komt trouwens uitgebreid aan bod in mijn ZwerfPost-project.

doodlen en waterverven

 

8. Yoni ei

Intiem momentje

Van een heel ander kaliber is het yoni ei. Een niet-gebruikelijk onderwerp, maar toch snij ik het aan (je wilt inspireren of niet), ook om dit een beetje uit de taboesfeer te halen.

Zo geef ik graag de binnenkant van mijn intieme delen aandacht met behulp van een ei-vormige edelsteen, oftewel een yoni ei (yoni is Sanskriet voor vagina). Het gewicht van het ei dwingt deze spieren tot training en soms doe ik oefeningen om de werking te versterken. Goed voor mijn bekkenbodemspieren, gaat verzakkingen tegen en houdt de energie in dit gebied levendig en tegelijk ontspannen.

Een yoni ei is in verschillende edelsteensoorten verkrijgbaar. Ik heb er vier: amethist, jade, rozenkwarts en rode jaspis, elk voor een andere energie en uitwerking.

yoni ei

9. Shaken

Shake it o baby!

Oftwel schudden op muziek. Het is heel simpel: staand met je voeten op heupbreedte uit elkaar buig je in een lekker vlot tempo telkens even een klein stukje door je knieën. Eigenlijk wip je gewoon wat op en neer, maar dat klinkt lang niet zo hip ;)

Shaken maakt mijn lijf wakker en geeft energie. Goeie muziek werkt heerlijk ondersteunend en stimulerend. Shaken zou dan ook erg goed passen in mijn ochtendritueel, ware het niet dat dit gewiebel niet heel bevorderlijk is voor de stevigheid van mijn caravanvloer.

Meer rituelen om je dag mee te beginnen heb ik trouwens in dit blog beschreven.

Ochtendritueel

 

10. Yoga

Flexibele kracht

Ook dit is niet altijd even gemakkelijk in mijn kleine huisje, toch kan ik wel wat oefeningen op bed doen. ‘s Zomers buiten is erg lekker, heerlijk in het zonnetje.

Maar ook dan doe ik yoga veel te weinig, terwijl ik er wel altijd zo van geniet. Mijn valkuil is namelijk dat ik gelijk alles uit de kast trek, vervolgens drie dagen spierpijn heb en er dan voorlopig niks meer mee doe. Tot ik weer besluit het op te pakken, weer van voor af aan moet oefenen (want spieren zijn intussen weer slappe hap of juist megastijf) en hetzelfde riedeltje zich weer herhaalt. Enige regelmaat zou misschien toch wel handig zijn.

Serie de Zonnegroet

11. Zwerfafval opruimen

Zwerf is my middle name

En tot slot de minst spiri-wiri en tegelijk meest impactvolle bezigheid: met mijn knijper en afvalzak de wegen en paden op gaan om al het rondslingerende vuil te verzamelen en in een container te gooien.

Man man man, wat dumpen mensen toch een hoop zooi op straat en in de natuur. Het blijft me elke keer weer verbazen. En hoewel ik me dus groen en geel erger geeft het me een ontzettend voldaan gevoel en dus past het perfect op dit lijstje van blijmakerij.

Samen is deze activiteit trouwens nog leuker, want ondertussen kun je gezellig kletsen. Dus als je een keer zin hebt om samen te gaan trashpicken, let me know!

Zelfinspiratie

Zie hier een gevarieerd overzicht van activiteiten en bezigheden die *kunnen* bijdragen aan mijn welbevinden. Kunnen, want ik doe er veel te weinig mee, dat merk ik des te meer tijdens dit alles opschrijven. En dus verdient dit meer mijn aandacht. Een lijstje in mijn telefoon raakt natuurlijk ook makkelijk weer vergeten (lekker handig, want daar had ik hem juist voor).

Al na het schrijven van de eerste twee alinea’s van dit blog bedacht ik me dat het leuk zou zijn om deze digitale lijst in een tastbare vorm te gieten. En het dan in mijn caravan op te hangen, zodat ik het elke dag kan zien. In gedachten ging ik even rond waar het mooi zou hangen, waarna ik me realiseerde dat ik een prachtig krijtbord op mijn badkamerdeur heb dat zich daar uitstekend voor leent. Dat lijstje kan ik daar letterlijk opkalken en vervolgens versieren met -uiteraard- bloemetjes, hartjes en allerlei leuke tekeningetjes. Nu al zin in!

Zo is mijn eigen Inspiratiemail bomvol inspiratie op meerdere vlakken ook weer inspirerend voor mezelf geworden :)

(Word je al moe van het woord ‘inspiratie’ en al haar afgeleiden? ;) )

Anyhow, er kan dus weer een nieuw item op mijn to-do lijstje. Alsof daar niet al genoeg op stond haha.

Update: 10 dagen na dit blog was het krijtbordlijstje een feit :)

Krijtbord met mijn inspiratie

Met hart en ziel, Tamara

945 dagen
6731 km
Utrecht
Sharing is caring
Aanmelden
Ontvang een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments